Banden


Wilt u veilig en comfortabel rijden, dan zijn goede banden een vereiste. Het is van groot belang dat de banden het juiste profiel hebben en zijn gemaakt voor de juiste weersomstandigheden.

De banden onder de auto slijten niet gelijkmatig. Bij de meeste personenauto's slijten de banden op de aangedreven as sneller. Wilt u het maximale uit uw bandenset halen? Laat dan de achter- en voorbanden af en toe omwisselen. 

Heeft uw auto een onderhoudsbeurt nodig? Combineer deze met een bandenwissel! 

Wanneer de profieldiepte van de band minder dan 1,6 mm is, moet deze vervangen worden. Dit is in Europa de wettelijke minimale profieldiepte voor banden. We adviseren de banden uiterlijk bij 2 mm te vervangen.

Wanneer winterbanden?


In oktober/november is het tijd voor winterbanden. Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius hebben zomerbanden minder grip en een langere remweg. Winterbanden hebben een speciale rubbersamenstelling en profielopbouw, wat zorgt voor meer grip op zowel droge als natte wegen, en bevroren en besneeuwde wegen. 

Wanneer zomerbanden?


Bij temperaturen boven de 7 graden Celsius is het tijd voor zomerbanden, vanaf maart/april ongeveer. In de zomer zijn de wegen vaak warmer en om optimale grip te behouden is een band met zwaarder/harder rubber nodig. Het benzinegebruik gaat omlaag, omdat door de samenstelling van de zomerbanden de rolweerstand aanzienlijk lager is. 

Balanceren


Voor maximaal rijcomfort, balanceren we na elke wissel de banden. Maar merkt u tijdens het rijden dat het stuur trilt, dan is het ook tijd om de banden te laten balanceren.

Neem voor meer informatie contact met ons op of vul gelijk het offerte-formulier in.