Injectoren reinigen

Heeft uw auto lang stil gestaan en/of loopt hij slecht? Dan kan de oorzaak liggen in vervuiling in de injectoren. Dit kan worden opgelost met ultrasone reiniging van de injectoren.

 

Indien u een Japanse auto heeft, kunnen wij de injectoren voor u reinigen en testen. 

  • De kosten zijn € 75 (4 cilinders), indien u de injectoren los aanlevert.
  • Demontage en montage is mogelijk op basis van uurtarief.

 

Neem voor het maken van een afspraak of voor meer informatie contact met ons op.

 

De injectoren van je auto

De injectoren worden door veel mensen nogal eens vergeten bij het onderhoud van de auto. Toch is het belangrijk om ze met regelmaat te controleren en reinigen. De injectoren zorgen ervoor dat de brandstof op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid in de verbrandingskamers van de cilinders wordt gespoten. Ze doen hun werk en zolang ze dat doen, heeft menigeen geen erg in het bestaan ervan. En ook als ze last hebben van een storing, is het niet altijd meteen duidelijk dat het aan deze onderdelen ligt.

 

Injectoren zijn van groot belang voor een goede werking van de motor. Het is dus belangrijk om er op tijd achter te komen als er iets mis mee is. Welke tekenen erop kunnen wijzen dat er sprake is van een defect en wat je kunt doen als er daadwerkelijk iets mis is bespreken we hieronder.

Hoe raken injectoren vervuild?

Er wordt uitsluitend brandstof door de injectoren heen gevoerd, dus is de waarschijnlijkste oorzaak voor vervuiling van deze onderdelen in de gebruikte brandstof te vinden. De brandstof wordt weliswaar door een brandstoffilter gepompt dat ervoor moet zorgen verontreinigingen uit de brandstof op te vissen, maar helaas vinden er altijd minuscule deeltjes hun weg door het filter heen. Ook blijft er altijd een kleine hoeveelheid van de benzine achter die er dan kan neerslaan.

 

Ook een veelvoorkomende oorzaak is het lang stil laten staan of het heel sporadisch gebruik van je auto. Bijvoorbeeld als je de auto laat overwinteren in de garage. Door de lange stilstand en de inwerking van kou of juist hitte kan de samenstelling van de brandstof lichtelijk veranderd zijn waardoor deze dikker wordt, wat vervolgens voor problemen zorgt.

Signalen dat injectoren vervuild zijn

Als er sprake is van problemen met de injectoren, dan kent het brandstof-luchtmengsel vaak niet de juiste verhouding. Dit kan tot problemen bij de verbranding leiden.

 

Signalen van vervuilde injectoren kunnen zijn:

  • Een verminderd motorvermogen
  • Startproblemen
  • Zwarte rook uit de uitlaatpijp
  • Een bovenmatig brandstofverbruik.
  • Onrustig stationair-draaien.

 

Ultrasoon reiniging van de injectoren

De beste en meest effectieve manier om de injectoren te reinigen is de ultrasoon reinigingsmethode. Dit gebeurt in een zogenaamde ultrasoon reinigingsbad, met ultrasone geluidsgolven, gecombineerd met temperatuur en een reinigend middel. Door de ultrasone trillingen die het apparaat door de vloeistof heen laten golven, worden verontreinigingen en afzettingen losgeschud.

 

De kosten van het reinigen van injectoren

Wilt u de injectoren ultrasoon laten reinigen, dan doen wij dat voor 75 euro, als u de injectoren los aanlevert. Demontage en montage van injectoren is mogelijk op basis van uurtarief. Wij gaan als volgt te werk.

De injectoren worden:

  1. getest
  2. ultrasoon gereinigd
  3. nogmaals getest

 

Hoe lang gaan injectoren mee?

Er wordt gezegd dat ze minimaal 150.000 km mee moeten kunnen gaan. Dat kan langer of korter zijn en dat is afhankelijk van verschillende factoren. O.a. het onderhoud van het brandstofsysteem speelt hierbij een belangrijke rol. Het tijdig vervangen van brandstoffilters, heeft bijvoorbeeld een preventieve werking om slijtage aan brandstofpomp tot een minimum te beperken. En niet te vergeten, schone brandstof is ook van grote invloed.

 

Wanneer zijn injectoren aan vervanging toe?

Heb je de injectoren gereinigd? En zijn er nog steeds problemen, zoals het overslaan of ongelijkmatig lopen van de motor of vermogensverlies, dan zijn de injectoren waarschijnlijk aan vervanging toe. Heb je twijfels, dan kunnen wij voor je testen welke injectoren niet goed meer functioneren en vervangen moeten worden.

 

Wat kost het vervangen van injectoren?

De kosten voor het vervangen van injectoren is afhankelijk van het merk en model auto. Wil je weten wat in jouw geval de kosten zijn, vraag dan een offerte aan.

 

Een afspraak maken voor het reinigen of het vervangen van injectoren?

Een afspraak maken kan online via deze link. Heb je graag eerst nog wat meer informatie, neem dan contact met ons op. We helpen je graag weer veilig de weg op!

 

Ook voor andere werkzaamheden zijn we je graag van dienst: