Auto onderhoud: Zo blijft uw auto betrouwbaar én in topconditie

Gepubliceerd op 15 september 2022 om 15:45

Auto onderhoud hoort erbij. Zeker als u het maximale uit uw motor wilt halen, is regelmatig onderhoud geen overbodige luxe. U verlengt hiermee de levensduur van de auto en voorkomt overmatige slijtage.

Wanneer u goed voor uw auto zorgt, gaat hij langer mee. Rijd de motor altijd goed warm, om slijtage en overmatig olieverbruik zoveel mogelijk te voorkomen. Gebruik de juiste olie, geschikt voor het doel waarvoor u de auto gebruikt. Rijdt u dagelijks veel korte stukjes in de stad, dan heeft u andere olie nodig dan wanneer u de auto gebruikt op circuitdagen en regelmatig het maximale van de motor vraagt. Zowel nieuwe als gebruikte auto’s hebben onderhoud nodig. Onderhoud geeft u de zekerheid dat uw auto zonder zorgen iedere keer weer start en u overal heen brengt.

Extra aandacht voor onderhoud bij auto's met extra vermogen

Vooral voor de sportieve rijders onder ons is goed onderhoud belangrijk. U vraagt veel van de motor, versnellingsbak en alle onderdelen daar omheen. Veel vermogen betekent ook meer slijtage. De hogere olietemperaturen die bereikt worden op het circuit, zorgen ervoor dat de olie sneller vervangen moet worden. Te weinig of vervuilde olie laat de prestaties van de motor achteruit gaan. Zeker wanneer u de motor van uw auto's flink wat extra vermogen geeft, is onderhoud nog belangrijker. 

Wilt u het onderhoud liever uitbesteden?

In onze werkplaats, centraal gelegen, in Harderwijk staan ervaren monteurs voor u klaar. U kunt bij ons terecht voor onderhoud, montages en reparaties. Maak eenvoudig een afspraak of neem contact op met uw vragen over het onderhoud van uw auto.

Speciaal voor de Honda-liefhebbers: alles rondom tuning en onderhoud

Een Honda is een van de meest betrouwbare automerken die er rondrijdt. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan. Het is dan ook niet heel bijzonder om een Honda tegen te komen met 400.000 km op de teller, of meer. Als specialist in de verkoop van Honda onderdelen helpen we u graag om meer inzicht te krijgen in wat er allemaal mogelijk is met uw Honda. Speciaal voor u hebben we daarom een serie blogs gemaakt waarin we alles laten zien rondom tuning en onderhoud van Honda's.

https://www.akr-performance.nl/how-to